Κυριακή, 1 Μαΐου 2016

Ζήτω η εργατική Πρωτομαγιά

Ζητω η Εργατικη Πρωτομαγια! Ζήτω τα 130 χρόνια από την πρώτη Μάη του αξέχαστου 1886 στο Σικάγο των ΗΠΑ!

Η Πρωτομαγιά! Το κατακόκκινο σύμβολο της ταξικής πάλης της εργατικής τάξης και των φτωχών, για την ανατροπή του καπιταλισμού, την πολιτικη, οικονομική, και κοινωνική απελευθέρωση και τον κομμουνισμό! Ημέρα μαχητικής αλληλεγγύης των εργατών όλων των χωρών, μέρα φόρου τιμής στους αθάνατους νεκρούς εργάτες του Σικάγου  το 1886, στους καπνεργάτες του Μάη του '36 στη Θεσσαλονίκη, στους 200 αγωνιστές της Καισαριανής του Μάη του 1944, στους αλύγιστους της ταξικής πάλης που στάθηκαν όρθιοι μπροστά στις φυλακές και τις εξορίες, που έδωσαν τη ζωή τους για τα δικαιώματα της τάξης τους, την απελευθέρωση από τη μισθωτή σκλαβειά, και μερα για όλους όσους θυσίασαν τη ζωή τους στον αγώνα, στην ακατάπαυστη μάχη ενάντια στην εκμετάλευση, την βαρβαρότητα που λέγετε καπιταλισμός, τον σκοταδισμό, τον  Ναζισμό, και την καταστροφή που προκαλεί η τρέλα του Ιμπεριαλισμού.

Η ημέρα διαδήλωσης και έκφρασης της θέλησης όλων των εργατών και όλων των καταπειεσμένων λαών όλων των χωρών, για την υπεράσπιση των ταξικών τους συμφερόντων, απόκρουσης των συνεχών επιθέσεων των μονοπωλείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ντόπιου κεφαλαίου στο βιοτικό επίπεδο και τις κατακτήσεις τους. Ενάντεια στην αστική ταξη που έχει στόχο να ρίξει το αίσχος της καπιταλιστικής κρίσης, που η είδια εχει δημιουργήσει, στις πλάτες του κόσμου της εργασίας.

Τα μονοπώλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν ουσιαστικά εκμηδενίσει κάθε ίχνος εθνικής κυριαρχίας της χώρας, και το ντόπιο κεφάλαιο δυναμώνουν τις επιθέσεις τους ενάντια στο ήδη άθλιο βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων και στις αποκτημένες με πολλούς αγώνες και αίμα κατακτήσεις και δικαιώματά τους.

Το σημερινό και αυριανό καπιταλιστικό σύστημα έχει σαπίσει και μουχλιάσει. Βρίσκετε συνεχώς σε βαθειές, αθεράπευτες κρίσεις (οικονομικές, πολιτικες, κοινωνικές ηθικές, ιδεολογικές, και υλικές) και σπαράζεται από τις εσωτερικές ανταγωνιστικές του αντιθέσεις και τις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις, και τον ανταγωνισμό μεταξύ των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Οι θριαμβολογίες των αστών ιδεολόγων για αποτυχία του σοσιαλισμού - μ’ αφορμή την κατάρρευση των ρεβιζιονιστικών διευθαρμένων εργατικών κρατών και κρατικοκαπιταλιστικών κρατών, την οποία, μαζί με τους Χρουτσιωφικούς ρεβιζιονιστές, παρουσίασαν ως κατάρευση του Σοσιαλισμού η ανατροπή του, δε μπορούσαν και δε μπορούν να αποκρύψουν ποτέ, τα άλυτα προβλήματα με τα οποία είναι αντιμέτωπο το γερασμένο, σάπιο, ξεφτιλισμένο, ξεπερασμένο και ιστορικά καταδικασμένο σε εξαφάνιση και θάψιμο, εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα που υπερασπίζουν. Ένα σύστημα που ρίχνει τους λαούς σε αλληλοσφαγές για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών και το ξαναμοίρασμα των σφαιρών επιρροής. Αυτό, που γεννά αναπόφευκες κρίσεις, ανεργία, ακρίβεια, πληθωρισμό, καταστροφή του περιβάλλοντος, ένταση της εκμετάλλευσης, φτώχεια και εξαθλίωση των πλατιών εργαζομένων μαζών και ναρκωτικά, πορνεία, αλκοολισμό,  και εγκλήματα. και ακόμα, πολέμους, Φασισμό, Ναζισμό, ρατσισμό, υπερεθνικισμό, σωβινισμό, και θρησκευτικό φανατισμό.

Για να απαλλαγούν οι λαοί και η εργατική τάξη από τα δεινά του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού δεν υπάρχει κανένας άλλος δρόμος από το να δυναμώσουν την πάλη τους για τη βίαιη επαναστατική ανατροπή και το τσάκισμα της δικτατορίας των καπιταλιστών, με αγώνα για τα συμφέροντα αλλά και για τη συνολική χειραφέτηση και τη διεθνιστική απελευθέρωση τους. Για την εγκαθίδρυση της δικτατορίας του προλεταριάτου, αναγκαίας για την οικοδόμιση της σοσιαλιστικής-κομμουνιστικής κοινωνίας. Η μόνη που λύνει όλα τα προβλήματα των εργαζομένων όπως έδειξε στην πράξη η απόπειρα οικοδόμησης του Σοσιαλισμού στη Ένωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών και άλων κρατών των εργατών, παρά το τέλος που είχαν.

Η εργατική τάξη της χώρας μας για την επιτυχή διεξαγωγή των αγώνων της, έχει ανάγκη ένα πλήρως στελεχωμένο απο αυτην επαναστατικό κόμμα του λαού, των φτωχών, της εργατιάς, της κομμουνιστικής επανάστασης.

Σήμερα πρώτιστο και επείγον καθήκον όλων των εργατών μέσα και έξω από τα κόμματά τους, είναι, όσο ποτέ άλλοτε, η συσπείρωση και η ενότητά τους σε ενιαία πάλη για την ανατροπή της επίθεσης του κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, και των αστικών κυβερνήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: