Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016

Έφυγε από την ζωή ο καλός μας σύντροφος Χρήστος Μπίστης...Έφυγε αιφνίδια, σαν να χτύπησε κεραυνός εν αιθρία, σήμερα Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2016, στις 4.05 μ.μ. και σε ηλικία 77 ετών, μετά από μακροχρόνια μάχη με τη νεφρική και πνευμονική ανεπάρκεια, ο αγαπημένος μας σύντροφος Χρίστος Μπίστης, ο θαρραλέος ιστορικός αγωνιστής του αντιδικτατορικού αγώνα,της επαναστατικής αριστεράς και του κομμουνιστικού κινήματος της χώρας, και αγωνιστής, γ.γ. της Κ.Ε. του Ε.Κ.Κ.Ε. και ενεργό μέλος της Κ.Σ.Ε. της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. μέχρι την τελευταία του πνοή.Ο Χρήστος Μπίστης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939, ενώ ένα διάστημα έζησε και στο Βερολίνο.

Στην δεκαετία του 1970 πρωτοστατεί στην ίδρυση του Επαναστατικού Κομμουνιστικού Κινήματος Ελλάδας (ΕΚΚΕ), τον ζωντανό εφιάλτη των χουντικών συνταγματαρχών και συνταγματοσυμμορίτων στην ηγεσία του οποίου παρέμεινε ως τις μέρες μας.

Το 1973 έρχεται παράνομα στην Ελλάδα και το 1974 συλλαμβάνεται, φυλακίζεται και βασανίζεται βάναυσα από τη χούντα των συνταγματαρχών.


Έκτοτε συμμετείχε αδιάλειπτα στα κινήματα και στους αγώνες της Αριστεράς και των εργαζομένων.

Με το ΕΚΚΕ, συμμετείχε σε μετωπικά σχήματα της Αριστεράς, όπως το ΜΛ-ΚΚΕ - ΕΚΚΕ, η Μαχόμενη Αριστερά, το ΜΕΡΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ της οποίας ήταν μέλος της ΚΣΕ.


Ο τόπος και ο χρόνος της πολιτικής του κηδείας θα ανακοινωθεί από τους οικείους και τους συντρόφους του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: