Σάββατο, 30 Απριλίου 2016

Ταγμένοι στην πάλη για τους αγώνες που έπονται.Το Κίνημα Εργασίας Ελλάδος αποτελεί μία εργατική κινηματική οργάνωση. Δημιουργήθηκε από πρωτοβουλία συζητήσεων απο όμοια σκεπτόμενους Μαρξιστές μετά την αποχώρηση τους από καταδικασμένα στην παρακμή μορφώματα. Προέρχεται από το μαζικό ρεύμα και την πολιτικοποίηση των εργατικών κινημάτων ενάντια στην μαύρη καταιγίδα αντεργατικών πράξεων και ιδεολογιών, με προορισμό την ανάπτυξη της Μαρξιστικής-Λενινιστικής ιδεολογίας ενάντια σε κάθε αστικό, ρεφορμιστικό, ρεβιζιονιστικό, διαχειριστικό μοντέλο, και τη συγκρότηση και ανάπτυξη του φορέα της πολιτικής και κοινωνικής πάλης του εργατικού κινήματος.

Παλεύει  και συγκροτείται στη βάση των πανανθρώπινων αρχών του Μαρξισμού-Λενινισμού, στην προσπάθεια μελέτης και πρακτικής για την δημιουργία ή διεύρυνση ενός επαναστατικού εργατικού φορέα, μετώπου και προγράμματος, στις θεωρητικές επεξεργασίες όλων των ιστορικών επαναστατών, και στις αρχές υπεράσπισης της γραμμής του ιστορικού ηγέτη της ελληνικής εργατικής τάξης Νίκου Ζαχαριάδη. Στην πορεία όλων των επαναστατικών προσπαθειών κατά τον δέκατο ένατο και εικοστό αιώνα, για τον ηγεμονικό ρόλο της εργατικής τάξης, την παύση εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, και την αταξική κοινωνία.

Υπερασπίζεται την κληρονομιά των προλεταριακών κομμουνιστικών επαναστάσεων όπως ή Μεγάλη Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση και ή Κόκκινη Κινέζικη Επανάσταση, τα αντιιμπεριαλιστικά κινήματα ενάντια στις δυνάμεις του ηγεμονισμού, το ελληνικό εργατικό κίνημα και όλους τους αγώνες της εργατικής τάξης όπως ή αντιχουντική κατάληψη-εξέγερση του Πολυτεχνείου, η ηρωική λαογέννητη εποποιία του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, και το θρυλικό δεύτερο αντάρτικο του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος ενάντια στον μοναρχοφασισμό.

Το Κίνημα Εργασίας Ελλάδος ως προς το παρόν είναι μία οργάνωση σε μεταβατικό στάδιο με στόχο την μελέτη, ανάπτυξη και συμβολή στη συγκρότηση ενός μετώπου με στόχο την ασταμάτητη πάλη για τον πλήρη αφανισμό κάθε ίχνους ύπαρξης της αστικής τάξης και του καπιταλισμού που την θρέφει, όπως και την νέκρωση όλων των καπιταλιστικών σχέσεων στην κοινωνία με στόχο τον κομμουνισμό. Με αυτήν την κατεύθυνση κεντρικό στοιχείο της οργάνωσης είναι η συμβολή στην οικοδόμηση και ενσωμάτωση τελικά στον επαναστατικό φορέα της εργατικής τάξης. 

Στην εποχή της βάρβαρης εκμεταλλευτικής καπιταλιστικής κρίσης και της  μνημονιακής υποδούλωσης των εργατών, η διαμόρφωση ενός λαϊκού εργατικού μετώπου για την ανάπτυξη της εργατικής πάλης αποτελεί μονόδρομο για τα εργατικά στρώματα. Ενός μετώπου που θα συγκροτείται στη βάση της άμεσης αποδέσμευσης από τις αυταπάτες της ρεφορμιστικής διαχείρησης του καπιταλισμού και της βελτίωσης των όρων υπαγωγής στις διαταγές των αστοτσιφλικάδων, της άμεσης εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον δολοφονικό συνασπισμό του ΝΑΤΟ, της μη πληρωμής κάθε χρέους, και της πάλης για εργατική εξουσία σε κάθε τομέα παραγωγής.

Τέλος ώς Κίνημα Εργασίας Ελλάδος επιμένουμε στην ανάγκη ενότητας όλων των εργατών, με στόχο την οικοδόμηση ενός αυτοτελούς πολιτικού λαϊκου μετώπου. Η δυνατότητα συγκρότησης του μετώπου καθορίζεται πάντα από την ωρίμανση των συνθηκών και τη στρατηγική που χρησιμοποιούν οι κομμουνιστές. Επιβεβαιώνεται μόνο μέσα από τη ζύμωση και τις παρεμβάσεις στους κοινωνικούς και εργατικούς χώρους. Με αυτήν την βάση συνεχίζουμε να παρεμβαίνουμε και να επιχειρούμε στην κατεύθυνση της ανασύνταξης, ανασυγκρότησης, και αναγέννησης της επαναστατικής κομμουνιστικής αριστεράς. Στηρίζουμε κάθε ενωτικό και όχι διασπαστικό λαϊκό μετωπικό σχήμα οργανώσεων και αγωνιστών της κομμουνιστικής αριστεράς, επιδιώκοντας τη διεύρυνση τους, την ανάπτυξη του Μαρξιστικού τους επιπέδου, και την ενίσχυση της δημοκρατικής λειτουργίας τους, την εμπλοκή τους με το εργατικό κίνημα και την ενίσχυση τους μέσα από τους αγώνες με την πάλη προς τον κομμουνισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: