Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017

Ολοκληρώθηκε το 4ο συνέδριο της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση.


Το κείμενο μας εν όψει της ολοκλήρωσης του 4ου συνεδρίου της νΚΑ.


Συντρόφισσες και σύντροφοι νεολαίοι της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Με συντροφικό πνεύμα από την συγκρότηση των δυνάμεών σας από το ιστορικό 1995 εώς σήμερα, η κίνηση μας χαιρετίζει την ολοκλήρωση του 4ου Συνέδριού σας, σαν συνέχεια της ρήξης που πραγματοποιήσατε με τον μακρόχρονο μαρασμό και εκφυλισμό, όπως και την ρεβιζιονιστική διάβρωση του κομμουνιστικού κινήματος στο αποκορύφωμά του με τη συγκρότηση της κυβέρνησης του αστοτσιφλικά Τζανετάκη, υπό τις οδηγίες του ελληνικού τμήματος της κλίκας των Χρουτσιωφικών ρεβιζιονιστών. Η μεγάλη ανταρσία αυτή από τους πολύ μεγάλους στην ψυχή "μικρούς", είναι για όλους εμάς άλλη μία από τις αντιστάσεις των χιλιάδων διεγραμμένων και εκκαθαρισμένων αγωνιστών του ΕΑΜ-ΕΠΟΝ-ΕΛΑΣ-ΔΣΕ μετά το απάνθρωπο και βάρβαρο Χρουστιωφικό πραξικόπημα στην Τασκένδη και τον λικβινταρισμό του επαναστατικού Μαρξιστικού-Λενινιστικού ΚΚΕ του 1956, ενάντια στην ανατροπή της γραμμής της Αντιιμπεριαλιστικής Σοσιαλιστικής Επανάστασης στην Ελλάδα και την καταστατική και ιδεολογικοπολιτική επιβολή του ρεβιζιονισμού και του κοινοβουλευτικού δρόμου. Με την όλο και πιο βαθιά κρίση του μεσαιωνικού τύπου μεταπολιτευτικού συστήματος ταξικής εξουσίας και με την εμφάνιση της ΚΝΕ-ΝΑΡ χαιρετίζουμε από την μεριά μας τις μετωπικές σας προσπάθειες που συνέβαλαν καθοριστικά στη συγκρότηση του αγωνιστικού παναριστερού Λουξεμπουργκιστικού φοιτητικού μετώπου της Ε.Α.Α.Κ, και του ήπια Τιτοϊκού εργατικού μετώπου της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α, που αποτελεί μία πολύ σημαντική κατάχτηση για το ελληνικό εργατικό κίνημα των τελευταίων χρόνων. Χαιρόμαστε που η κατανόηση σας για την αναγέννηση της κομμουνιστικής προοπτικής στην οργάνωση σας και στην προσπάθεια για την ανασύνταξη της κομμουνιστικής οργάνωσης νεολαίας για μια επαναστατική στροφή στους αγώνες, που μόνο καλό φέρνουν στην κοινή μας υπόθεση.

Στις σημερινές συνθήκες της διάβρωσης του ιμπεριαλιστικού συστήματος, η ανάλυση και αντιμετώπιση των αντιθέσεων του μπορούν ν’ ανοίξουν το δρόμο για νίκες και καταχτήσεις, για την ανάδειξη της κομμουνιστικής προοπτικής. Η κρίση αυτή είτε θα οδηγήσει σε νέες πρωτοφανείς καταστροφές, είτε, με αφετηρία τις αγωνιστικές αναζητήσεις των φτωχών νεολαίων και την ανασύνταξη του νεολαιίστικου κομμουνιστικού κινήματος, θα γυρίσει μια καινούρια σελίδα για την υπεράσπιση και διεκδίκηση καταχτήσεων και δικαιωμάτων, για την υπεράσπιση της ισοτιμίας, της αυτοδιάθεσης και της διεθνιστικής αλληλεγγύης, για το τσάκισμα των εκμεταλλευτών, για την ανατροπή των σχεδίων υποταγής της νεολαίας και του ίδιου του συστήματος.

Προϋπόθεση για τη νέα έφοδο στον ουρανό της απελευθέρωσης που απαιτούν οι καιροί είναι η κριτική και αυτοκριτική αποκατάσταση της αυτοπεποίθησης του κινήματος και η οριστική του απαλλαγή από τη μηδενιστική πλύση εγκεφάλου της αντίδρασης που προσπάθησε να εμφανίσει τον κομμουνισμό ως ένα ατόπημα της ιστορίας. Γιατί η Μεγάλη Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση και οι άλλες προλεταριακές επαναστάσεις ήταν αυτές που έδωσαν για πρώτη φορά τη δυνατότητα, όχι μόνο στην εργατική τάξη, αλλά και στην νεολαία της φτωχολογιάς να σπάσει το διαχωρισμό της από την υποταγή στην εξουσία των ιδιοκτητικών μέσων παραγωγής, να απαλλοτριώσει τους απαλλοτριωτές, όχι απλά να αγγίξει αλλά και να ασκήσει την πολιτική εξουσία, να ανασύρει ολόκληρες περιοχές του πλανήτη και εκατομμύρια λαούς απο την βρώμα του μεσαίωνα όπου τους είχε πετάξει η βάρβαρη ιμπεριαλιστική τυραννία. Το τέλος της καπιταλιστικής βαρβαρότητας με τις επαναστάσεις του 21ου αιώνα θα στηριχτεί σε όλες τις σύγχρονες παραγωγικές δυνατότητες αλλά και στην αξιοποίηση των θετικών και αρνητικών εμπειριών των προηγούμενων επαναστάσεων.

Στη σημερινή συγκυρία της ελλάδος έχουμε την λυσσασμένη προσπάθεια για την πλήρη υποτέλεια του μυαλού της νεολαίας στην «Ευρώπη των λαών» όπως αυτοαποκαλείται αυτό το σφαγείο κάθε έννοιας κοινωνικού δικαιώματος. Όπου οι κάθε απόχρωσης υποστηριχτές του ιμπεριαλισμού και του κεφαλαίου στη χώρα μας επιχειρούν με την άθλια συγκυβέρνηση από τα υπάκουα σκλαβάκια τους, όλο και πιο απονομιμοποιημένοι απο τους νέους εργάτες να τον υποτάξουν στην εξοντωτική ανεργία και την εξαθλίωση. Να ανατρέψουν όλες τις καταχτήσεις του πριν και μετά το Πολυτεχνείο. Να αφαιρέσουν κάθε δικαίωμα γι’ αυτόν και τα παιδιά του, και κάθε ευχή και προοπτική για το μέλλον του. Στην συγκυρία αυτή, η ανασύνταξη του κομμουνιστικού κινήματος, ο δρόμος που χάραξαν το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, η βαθιά ταξική εποποιία του ΔΣΕ, το φλογερό νεολαιίστικο Πολυτεχνείο αποτελούν μοναδική διέξοδο και ελπίδα για να γίνουν πράξη τα όνειρα της νεολαίας. Με τη συγκρότηση ενός Λαϊκού Μετώπου που θα εξοντώνει κάθε έννοια αυταπατών για τον εξανθρωπισμό του ιμπεριαλισμού και των "καλών" ναρκοτικών που υπόσχονται οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ ή για κάποια αντεργατική Λαϊκή εξουσία μέσα απ’ την υπονόμευση και διάσπαση όλων των σημερινών αγώνων σε κάποιο αόρατο μέλλον που υποστηρίζει το παράρτημα της διαιώνισης του Χρουστσιοφικού ρεβιζιονισμού, οι θερμόαιμοι της "Κ"ΝΕ του "Κ"ΚΕ. Για την βαθύτερη μελέτη της σύγχρονης κοινωνίας, για την ενοποίηση όλων των ταξικά συνειδητών και αγωνιστικών αγωνιστών γύρω από ένα πρόγραμμα με σταθερά σαν βράχους βήματα για την ανατροπή της άθλιας συνκυβέρνησης, παύση πληρωμών του χρέους, κρατικοποίηση Τραπεζών και όλων των επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο, αξιοποίηση όλων των αντιθέσεων και των εκάστοτε συσχετισμών για επί μέρους αλλά και συνολικές πολιτικές και κοινωνικές καταχτήσεις. Για έξοδο εδώ και τώρα από το Ευρώ, την Ευρωπαϊκή Ένωση, και το ΝΑΤΟ, ασταμάτητη πάλη για την εργατική εξουσία, τη σοσιαλιστική και κομμουνιστική προοπτική τη συναδέλφωση και τους κοινούς αγώνες με την εργατική τάξη και τους λαούς της ελλάδος, στην Ευρώπη και σ’ όλο τον κόσμο.

Συντρόφισσες και σύντροφοι της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση έχουμε μια μαγάλη πορεία μαχών μπροστά στο μονοπάτι μας. Από μας εξαρτάται να αντιμετωπίσουμε όλες τις εκκρεμότητες και αντιθέσεις στην υπηρεσία του κινήματος της ελλάδος. Να ατσαλώσουμε την ενότητά μας και να πλατύνουμε τη δύναμη κρούσης μας. Να προχωρήσουμε σε νίκες και καταχτήσεις. Όχι μόνο για τους εαυτούς μάς, μα για την τάξη μας.

Για να γίνουν όλα εκείνα τα όνειρα που είχαμε σαν παιδιά, πραγματικότητα!

Με ειλικρινά συντροφικές ευχές για την επιτυχία του 4ου Συνέδριού σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: