Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017

Το "Κ"ΚΕ το "Κοι".Ε.Α το ΣΥΡΙΖ"Α" Και Τα Ψίχουλα

Το κείμενο αποτελεί ένα σημαντικό μέρος του μηνύματος που μας έστειλε ο σύντροφος μας κατά την διάρκεια της 4ης Συνδιάσκεψης που οργάνωσε επιτυχώς με προλεταριακή αδελφοσύνη και εργατική αλληλεγγύη το κλειστό ΟΓ της ευρείας ΚΕ του ΚΕΕ για την Στάση Απέναντι στον Ρεφορμισμό και τον Ρεβιζιονισμό. Αν και ξέφυγε λιγάκι από το θέμα, θίγει ένα ζήτημα που πιστεύουμε ότι πρέπει να συζητήσει ολόκληρη η εργατική φτωχολογιά. Αυτό των ψίχουλων που σταδιακά πετάνε οι κυβερνήσεις.

Σύντροφοι, συντρόφισσες και συντρόφι@

Έχω κι εγώ σαν αναγνώστης κάποιες μικρές επί μέρους διαφορές με το "Κ"ΚΕ και αυτές πού και πού δεν έχουν την δική τους νοστιμάδα άμα δεν είναι υβριστικές προς την μάνα που το πέταγε κι αυτό (σ. Χρουστσώφ) καθώς το σημερινό εγγονάκι του Χρουστσομπρεζνιεφισμού έχει ξεφύγει τόσο πολύ που έχει καταντήσει να ονομάζει τον εαυτό του συνώνυμο του κομμουνισμού. Τέλος πάντων αυτά είναι τα του παρελθόντος παλαιά (εκτός βέβαια όταν στέλνει τα ούγκανά του για να κρύψουν τις βλακείες του) και δεν είν' της παρούσας στιγμής κατάλληλη η ώρα για τέτοια κουβέντα.

Κατάλληλη είν' όμως η στιγμή για να πετάξω λίγο χολή στον απόφοιτο της σχολής λοιδορίας και βρωμιάς του Χρουστσώφ, που έγραψε στον Ρίζο μερικούς μήνες πρίν κάποιες γραμμές για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης που η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖ"Α"-ΑΝ"ΕΛ" αποφάσισε να διευρύνει φέτος!

Στις 18 Σεπτέμβρη του 2016 γράφει:

"Η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με το 3ο μνημόνιο να περικόπτει 900 εκατ. ευρώ το χρόνο μέχρι το τέλος του τρέχοντος προγράμματος, από δαπάνες που σήμερα κατευθύνονται στην Πρόνοια, κατά βάση στα κουτσουρεμένα προνοιακά επιδόματα. Η αρχή έγινε φέτος, αφαιρώντας 168 εκατ. ευρώ μόνο από τους δικαιούχους του ΕΚΑΣ που το έχασαν οριστικά και τώρα η κυβέρνηση προσπαθεί να τους κοροϊδέψει με τα λεγόμενα «αντισταθμιστικά».

Το ζήτημα δεν είναι βέβαια λογιστικό. (τί είναι δηλαδή?) Η κυβέρνηση συμφώνησε και υλοποιεί ένα σχέδιο περικοπής των ελάχιστων προνοιακών επιδομάτων και αναδιανομής της φτώχειας, ανάμεσα σε εκείνους που αγγίζουν τα όρια της εξαθλίωσης και εκείνους που βρίσκονται μια ανάσα από αυτά.

Από τους δεύτερους, σκοπεύει να αφαιρέσει φέτος και τα επόμενα δυο χρόνια τα ελάχιστα που τους έχουν απομείνει, με στόχο να χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης», το οποίο, σύμφωνα με την εγκύκλιο για την εφαρμογή του, βασίζεται σε τρεις «πυλώνες»: Την «εισοδηματική ενίσχυση», τη «διασύνδεση με υπηρεσίες κοινωνικής ένταξης» και τη «διασύνδεση με υπηρεσίες ενεργοποίησης που στοχεύουν στην ένταξη ή επανένταξη των δικαιούχων στην αγορά εργασίας και στην κοινωνική επανένταξη»."

Νά που είν' το πρόβλημα δηλαδή! Ότι η κυβέρνηση ζάλωσε δώδε τα επιδώματα πλυσίματος χεριών που είχε και ακόμα πέρνει η παραχαϊδεμένη τάξη που λατρεύει τόσο πολύ το "Κ"ΚΕ (το δημόσιο) αποκαλώντας ΤΑΧΑ! Ότι το προνομιακά γεμισμένο καρκίνωμα που ζεί στις πλάτες των εργατών είν' υποτίθεται σχεδόν στα όρια της φτώχειας και η κακιά κυβέρνηση απιφάσισε να τα δώσει στους κακούς παλιοφτωχούς για να φάνε επιτέλους ένα πιάτο φαΐ. Πώ πώ τι τού κάνανε του καημένου του δημοσίου!

Και συνεχίζει η βλακεία χωρίς όρια η χάπια:
"Θυμίζουμε ότι το ΚΕΑ εφαρμόζεται πιλοτικά από 1/7/2016 σε 30 δήμους της χώρας και θα εφαρμοστεί καθολικά από το 2017. Για να είναι κάποιος δικαιούχος του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης», το εισόδημά του δεν πρέπει να υπερβαίνει ένα ύψος που εξαιρεί "ΠΟΛΛΟΎΣ ΑΚΌΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ ΦΤΩΧΟΎΣ". Μάλιστα, από το κουαρτέτο έχει ζητηθεί να συμπεριληφθούν στα εισοδηματικά κριτήρια, βάσει των οποίων καταβάλλεται το Κοι.Ε.Α, ακόμα και τα μη ανταποδοτικού χαρακτήρα επιδόματα που δίνονται στα ΑμεΑ!"

Δηλαδή ο ψευτορίζος γράφει ότι για να είν' κάποιος δικαιούχος του Κοι.Ε.Α, το εισόδημά του δεν πρέπει να υπερβαίνει ένα ύψος που εξαιρεί "πολλούς ακόμα πραγματικά φτωχούς". Σοβαρά τώρα νεογιουγκοσλάβε γραφιά; δέν έχουνε βάλει ακόμα τον πήχη πιό ψηλά έ; Είναι τώρα πραγματικά φτωχός αυτός που ξεπερνάει το εισόδημα τον 90.000 ευρώ?!? Ενώ αυτός που δέν πέρνει φράγκο και δέν έχει να αγοράσει τις βλακείες που γράφεις να μην το πέρνει το Κοι.Ε.Α; Θές να περικοπούνε κιάλλο οι συντάξεις για να μπορείς εσύ να περνάς με τη Φεράρι σου και να το παίρνεις κι εσύ σωστά?

Ακόμα λέει:
"Δηλαδή, η κυβέρνηση, εφαρμόζοντας βέβαια τα στατιστικά πρότυπα της ΕΕ, θεωρεί ότι ένας άγαμος μπορεί σήμερα να επιβιώσει με 6,57 ευρώ τη μέρα και μια τετραμελής οικογένεια με 13,15 ευρώ. Για όσους σήμερα έχουν λιγότερα κι απ' αυτά, έρχεται το «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» να τους δώσει τόσα όσα χρειάζεται για να συμπληρωθούν τα προαναφερόμενα ποσά, καθώς στις σχετικές ρυθμίσεις επισημαίνεται ότι «ως εισοδηματική ενίσχυση ορίζεται η διαφορά μεταξύ του εγγυημένου ποσού και του εισοδήματος»."

Καλά κάνει η κυβέρνηση. Για όποιον φτωχό προλετάριο που ζεί σε ένδεια αυτό είν' πολύ καλό. Για κάποιον μικροαστό κλαψή που ζεί από την βουλευτική αποζημίωση κι αυτό τίποτα από ότι έχει να προσφέρει το πρόγραμμα δέν του φτάνει!

Προς το τέλος του κειμένου του όμως ο αλητάμπουρας ρεβιζιονιστής με ψευτοσταλινική μάσκα βγάζει κυριολεκτικά την χολή του για την φτωχολογιά λέγοντας πως οι προνομιούχες βδέλλες του δημοσίου θα έπρεπε να είν' εξοργυσμένες με την πολιτική της κυβέρνησης καθώς όπως λέει:

"Όσο για την αποτελεσματικότητα της ...«κοινωνικής πολιτικής» της κυβέρνησης, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας ζήτησε και παράσημο από «τις 500.000 δικαιούχων της κάρτας αλληλεγγύης, οι οποίοι βλέπουν κάθε μήνα να μπαίνουν στην κάρτα τους από 70 έως 220 ευρώ και οι οποίοι δεν είχαν στον ήλιο μοίρα» και από τις «100 με 200.000 οικογένειες, οι οποίες έχουν δωρεάν ρεύμα και που τους είχε κοπεί»..."

Κι αντί οι ρεβιζιονιστές κοινοβουλευτικοί κρετίνοι να χαρούν που ΕΣΤΩ! Η σοσιαλσοβινιστική κυβέρνηση έδωσε μερικά ψίχουλα για να φάνε ένα πιάτο φαγητό οι φτωχοί προλετάριοι και παροχή ρεύματος στο σπίτι τους ενώ δεν είχαν, κάθονται και καταριούνται την ώρα και την στιγμή που τόλμησε η διάσπαση τους να βγεί στην στην βουλή και να κάνει κάτι για την φτωχολογιά πρίν από αυτούς, λέγοντας πως τα ψίχουλα που θα δώσει η κυβέρνηση σε όσους ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, θα τα πάρει απ' όσους θεωρούνται λιγότερο φτωχοί, δηλαδή τις καλοταϊσμένες κάστες από αιμομίκτες που ξέρασε το ρώσικο κεφάλαιο στην Ελλάδα (σ.ΠΑΣΟΚ). Το ποίο βρώμικο παιχνίδι που παίζουν όμως στις πλάτες των εργατών όμως αυτοί οι γελοίοι αριστεριστές είν' ότι ακόμα επιμένουν να λένε το άκρως διασπαστικό σλόγκαν πως η επιμονή των μνημονιακών κειμένων ότι οι ψευτοπαροχές που θα απομείνουν να δίνει το κράτος, θα πρέπει να πηγαίνουν σε όσους τις έχουν περισσότερο ανάγκη.

Ποιός άραγε να τις έχει περισσότερο ανάγκη από την εργατική φτωχολογιά? Ποιός είναι αυτός που στο σήμερα θα έχει το θράσος να στηρίξει ένα τέτοιο εγχείρημα και να μη  νιώθει τύψεις για τα ψέματα που σπέρνει? Αυτό θα μας το πουν αυτοί οι ίδιοι στην απολογία τους μπροστά στην εργατική τάξη, αυτήν που νομίζουν ότι της βρίσκονται υπεράνω.

Συντροφικά πάντα, γειά χαρά!
Κ.Μ.Π


Δεν υπάρχουν σχόλια: